Eun-Ja Kang, femme écrivain francophone d´origine sud-coréenne - Čechová, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce pojednává o životě a díle soudobé korejské spisovatelky Eun-Ja Kang, která píše svá díla ve francouzštině. Do dnešní doby je Eun-Ja Kang autorkou dvou románů a své autobiografie. Tvorba ve francouzském jazyce ji řadí mezi frankofonní autory v širším slova smylu. Práce se však zaměřuje na určení jejího postavení na poli francouzsky psané literatury z pohledu dvou nedávných literárních konceptů: littérature-monde a transidentité. Dále se pak práce zaobírá tématickou a jazykovou analýzou jejích dvou románů a autobiografie. Analýza představuje společné i odlišné prvky v dílech, a tak odhaluje autorčinu poetiku.
Eun-Ja Kang, francophone woman writer born in South Korea
Keywords: Eun-Ja Kang; asijská frankofonní literatura; littérature-monde; transidentité; Eun-Ja Kang; asian francophone literature; littérature-monde; transidentité