Komparace měřících senzorů Vernier se zaměřením na lékařství - Wimmer, Roman (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce popisuje vybrané senzory Vernier a ukazuje jejich využití při školním vzdělávání. Výběr digitálních pomůcek je zaměřen na lékařství. Diplomová práce konkrétně představuje senzor EKG, spirometr a siloměr. V teoretické části popisuje počátky firmy Vernier Software & Technology, systém Vernier a jeho výhody. Cíleně je zaměřena na práci se senzory od přípravné fáze, přes samotné měření ve školách, které lze využít. při školní výuce. Praktická část obsahuje jednotlivá měření, a komparaci senzorů s lékařskými přístroji.
Comparison of measurement Vernier sensors focused on medicine
Keywords: Vernier; senzor; siloměr; spirometr; EKG; program; měření; lékařství; Vernier; sensor; dynamometer; spirometer; ECG; application; measurement; medicine