Tvorba a aplikace systému řízení pohledávek v konkrétním podniku - Doležalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je tvorba a aplikace systému řízení pohledávek v konkrétním podniku. Cílem této práce je provést analýzu současného stavu přidělování výše rabatů, posouzení základních kritérií rozhodovacího procesu - splatnost faktur, upomínací cyklus, konkurence v dané oblasti, hodnocení v různých časových horizontech. Prakticky aplikovat vlastní návrh systému řízení pohledávek, analyzovat dopad nového systému na rentabilitu a platební schopnost podniku.
The creation and application of claims management system in a particular company
Keywords: pohledávka; rabat; kalkulace; splatnost faktury; upomínka; claim; discount; maturity of invoice; reminder