Majetková a kapitálová struktura podniku - Žáčková, Simona (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou majetkové a kapitálové struktury vybraného podniku prostřednictvím zvolených metod a ukazatelů. Analýza podává přehled o zadluženosti podniku, dosaženého výnosu, schopnosti splácet závazky a efektivitě hospodaření s majetkem. Údaje jsou obsaženy v jednotlivých ročních účetních závěrkách, převážně v rozvaze a výkazech zisků a ztrát sledovaného podniku. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku majetku a kapitálu. Další část obsahuje popis konkrétního podniku, který se nazývá Apoly s.r.o. Firma se zabývá výrobou obalů a obalového materiálu. Praktická část hodnotí majetkovou a kapitálovou strukturu. Výsledkem práce je posouzení úrovně řízení těchto stránek podnikání. Dále jsou stanoveny návrhy na jeho zlepšení.
Property and Capital Structure of the Enterprise
Keywords: Majetková struktura; kapitálová struktura; finanční analýza; dosažený výnos; rozvaha; Property structure; capital structure; financial analysis; acquired profit; balance sheet