Analýza ubytovacích a stravovacích služeb na Bechyňsku - Šulková, Věra (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat ubytovací a stravovací služby v Bechyni a okolí. Byl proveden výzkum, na který navazovala situační analýza. Získané informace z obou uvedených metod mi pomohly podrobněji zodpovědět konkrétní otázky. Na základě získaných výsledků, jsem navrhla některá doporučení, která jsem popsala v kapitole ‚qNávrhy a doporučení''. Uvedené návrhy by mohly být přínosem nejen pro obor cestovního ruchu v Bechyni, ale i pro město samotné. V úvodu mé bakalářské práce jsem zformulovala soubor pracovních hypotéz, které jsem se pokusila potvrdit či vyvrátit. Čtyři z uvedených hypotéz byly potvrzeny, další tři se nepodařilo jednoznačně potvrdit. Hlavním cílem bakalářské práce bylo seznámit se a analyzovat ubytovací a stravovací služby v Bechyni a okolí. Stanovených cílů bylo dosaženo na základě využití metody dotazníkového šetření, řízených rozhovorů, telefonických rozhovorů s pracovníky vybraných zařízení, seznámení se sekundárními daty z odborných publikací, z internetu a dalších zdrojů.
The analyse of accomodation and catering services in the region of Bechyně
Keywords: analýza stravovacích a ubytovacích služeb; obchod; služby; marketing; cestovní ruch; primární data; sekundární data; terénní šetření; řízený rozhovor; the analyse of accomodation and catering services; business; services; marketing; tourist trade; primary dates; secondary dates; cross-country survey; controlled conversation