Porovnání užitkovosti hybridů kachny pekingské - Kostrůnková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce bylo vyhodnotit parametry užitkovosti u hybridních kombinací kachny pekingské hybrid Orvia, Grimaud a Cherry Valley. Testy byly provedeny podle metodiky podniku Mezinárodní testování drůbeže, s. p. v Ústrašicích. Test byl tvořen z výkrmových testů hybridů v délce 44 dní. Nejvyšší živou hmotnost ve 44 dnech věku (3 315 g) a nejvyšší průměrný denní přírůstek (74,1 g) dosáhl hybrid Cherry Valley. U hybrida Orvia byla vykázána nejnižší spotřeba KKS/1 kg přírůstku (2 164 g) a nejnižší úhyn (2,5 %). U hybrida Cherry Valley byla potvrzena nejvyšší živá/porážková hmotnost ve 44 dnech (3 331 g), hmotnost jatečně opracovaného trupu (2 160 g), hmotnost drobů (323,7 g) a hmotnost prsní svaloviny s kůží (625,9 g). Byla u něj zjištěna i nejnižší hmotnost abdominálního tuku (32,8 g). U hybrida Orvia byla zaznamenána nejvyšší hmotnost stehenní svaloviny s kůží (534,8 g). Pouze o 9,7 g nižší hmotnost vykázal hybrid Cherry Valley (525,1 g).
Comparison carcass traits of hybrids of Pekin duck
Keywords: pekingská kachna; Orvia; Grimaud; Cherry Valley; výkrmnost; jatečná užitkovost; Pekin duck; Orvia; Grimaud; Cherry Valley; fattening; carcass traits