Ověření úrovně pohybových dovedností ze sportovní gymnastiky na základních školách města České Budějovice\\ - Svobodová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce bylo ověření úrovně pohybových dovedností ve sportovní gymnastice na základní škole. V úvodní části je popsán historický vývoj sportovní gymnastiky. Teoreticko-metodologická práce se zabývá cíly a úkoly diplomové práce, rozborem metod používaných při ověřování a rozborem literatury, ze které bylo čerpáno. Vybrané poznatky o daném tématu byly zpracovány v analytické části. Výsledky měření a matematickými tabulkami se zabývá část syntetická, která obsahuje četnost známek, zastoupení známek v jednotlivých disciplínách a přehledem úspěšnosti v jednotlivých ročnících. Vše je přehledně zobrazeno v grafických přílohách.
The check on levels of sports gymnastics motoric skills at basic schools in České Budějovice\\
Keywords: Klíčová slova : gymnastika; sportovní; příprava; pohybový; schopnost; dovednost; věk; didaktika; Key words: gymnastic; sports; preparation; kinetic; ability; skill; age; didactic