Pěstování minoritních obilnin v ČR - Tomanová, Marie (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce, vypracovaná formou literární rešerše, poskytuje informace k jednotlivým minoritním obilninám i pseudoobilninám, které se pěstují na území České republiky. U každé z plodin je uvedena historie jejího pěstování a rozšíření pěstitelských ploch, botanická charakteristika, morfologie a příklady odrůd, dále nároky na prostředí, agrotechnika, sklizeň, včetně posklizňové úpravy a využití. Nastíněno je také zastoupení obilnin a pseudoobilnin na českých polích.
Minor Cereals growing in the Czech Republic
Keywords: minoritní obilniny; pseudoobilniny; pěstování; využití; zemědělství; minority cereals; pseudo-cereals; cultivation; use; agriculture