Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Bankovnictví - Právo usazování a volný pohyb služeb" - Virtová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce se zabývá vybranou francouzsko-českou terminologií vycházející z evropských legislativních textů pro oblast ''Bankovnictví - Právo usazování a volný pohyb služeb''. Nejdříve jsou v první části vymezeny pojmy ''termín'' a ''kolokace'' a podrobně popsány morfologické struktury všech termínů. Druhá část se pak věnuje českým překladům a speciálně těm, které jsou přeložené jinak než správně a snaží se nalézt pro daný termín nejvhodnější překlad. V závěru se věnuje pozornost slovníčku francouzsko-českých termínů.
French and Czech terminology in European legislative texts concentrated on the field: Banks - Right of establishment and freedom to provide services.
Keywords: kolokace; morfologické struktury; české překlady; the collocation; the morphological structures; the Czech translation