Udržitelnost ve společném stravování - Možnosti implementace biopotravin do společného stravování - Fedorová, Milada (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá implementací biopotravin do společného stravování v rámci zlepšování udržitelnosti v České republice. Ve školském zařízení byla zjištěna spotřeba jednotlivých konvenčních produktů a následně stanoveny produkty, které je možno nahradit potravinami v bio kvalitě. Dále bylo stanoveno dvanáct scénářů a u každého z nich čtyři varianty implementace biopotravin do společného stravování. Scénáře jsou určeny pro celé školní zařízení dohromady, ale i pro mateřskou a základní školu odděleně. Nakonec jsou uvedeny cenové rozdíly při zařazení jednotlivých variant a možné bariéry implementace biopotravin do společného stravování.
Sustainability of public catering - Possibilities of implementation of organic products into the public catering
Keywords: Biopotraviny; společné stravování; udržitelnost; Organic food; public catering; sustainability