Návrh pozemkové úpravy na zvoleném katastrálním území - Hejna, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem diplomové práce je návrh pozemkových úprav na katastrálním území Všeradov. Součástí návrhu pozemkových úprav je zhodnocení a popis řešeného území, se zaměřením na opatření k zpřístupnění pozemků, protierozní opatření k ochraně půdního fondu, opatření k tvorbě a ochraně životního prostředí a vodohospodářská opatření. Důležitou součástí návrhu je stanovení obvodu pozemkových úprav a v neposlední řadě i soupis nároků vlastníků a návrh nového uspořádání pozemků pro vybrané vlastníky. Výsledky této práce jsou prezentovány jak v textové, tak grafické podobě, zpracované pomocí softwaru ArcGIS.
Projection of land consolidation for selected cadastral area
Keywords: Pozemkové úpravy; obvod pozemkových úprav; plán společných zařízení; nové uspořádání pozemků; obec Všeradov.; Land consolidation; perimeter of land consolidation; the plan of the collective equipment; new arrangement of the land; Všeradov village.