Porovnání výnosové schopnosti ozimých odrůd pšenice - Ambrozová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma diplomová práce " Porovnání výnosové schopnosti ozimých odrůd pšenice." Tato práce se zabývala výnosovou schopností u vybraných ozimých odrůd pšenice pěstované v České republice. Bylo vybráno celkem 12 odrůd. Pokus byl založen na pozemku Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve vegetačním období 2011/2012 a 2012/2013. Pokus byl zaměřen především na tvorbu výnosových prvků - počet klasů, počet zrn v klasu a hmotnost tisíce zrn. Dále byl sledován během vegetace výskyt plevelů, chorob, škůdců a hodnotil se počet rostlin a odnoží. Na závěr byl porovnán teoretický a skutečný výnos, délka klasu a objemová hmotnost.
The comparison of winter wheat yield ability
Keywords: ozimá pšenice; tvorba výnosu; výnosové prvky; winter wheat; yield ability; yield components