Využití industriálního dědictví v rozvoji cestovního ruchu na příkladě meziměstské elektrické dráhy Tábor - Bechyně - Valová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem práce je analýza složek primární a sekundární nabídky cestovního ruchu v zázemí technické památky meziměstské elektrické dráhy Tábor - Bechyně. Charakterizovány jsou hlavni přírodní, kulturně-historické a také sekundární předpoklady rozvoje cestovního ruchu na území Táborska. Na základě dotazníkového šetření je vybrán segment návštěvníků a navržena inovace skladby produktu.
A usage of industrial heritage in tourism development on case interurban electic railway Tábor - Bechyně
Keywords: cestovní ruch; předpoklady rozvoje cestovního ruchu; kulturní cestovní ruch; technické památky; marketing cetovního ruchu; produkt cestovního ruchu; dotazníkové šetření; Táborsko; Tourism; the conditions for the development of tourism; cultural tourism; technical landmarks; Tourism Marketing; tourism product; questionnaire survey; Táborsko