Využití outdoorových aktivit při tvorbě produktů v cestovním ruchu - Svitáková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem práce bylo navrhnout nové produktové balíčky outdoorových sportů v turistickém regionu Šumava. Vedlejšími cíli pak bylo provést analýzu outdoorových sportů a jejich materiálně-technické základny v tomto regionu, zjistit potenciál možností rozvoje nových forem cestovního ruchu a navrhnout optimální skladbu všech aktivit v letní i zimní turistické sezoně. Na základě zjištěných informací, provedených analýz a výsledcích dotazníkového šetření byly navrhnuty 3 produktové balíčky. Tyto balíčky jsou určeny k prodeji cestovní kanceláří či agenturou. Jejich cena je zkalkulována na úrovni nákupu zprostředkovatele.
Using outdoor activities for making tourism packages
Keywords: outdoorové aktivity; sport; balíček služeb; turistický region Šumava; turismus; outdoor activities; tourism; tourism region Šumava; sports; packages