Neurální koreláty reprezentace číselných řad - Janíčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá problematikou mentální reprezentace čísla a číselných řad. Výzkumná část práce je zaměřena na ověření změny gama aktivity v parietálním lobu při úlohách spojených s výpočetními operacemi na číselných řadách v kanonické (levostranné) a nekanonické (pravostranné)podobě. Měřením EEG aktivity během prezentace a řešení daných úloh zachycujeme změny aktivity v parietální oblasti mozku.
Neural correlates of number lines representation
Keywords: neurální koreláty; číselné řady; číslo; prostor; reprezentace; elektroencefalografie