Možnosti uplatnění nových technologií v chovu amura bílého (Ctenopharyngodon idella). - Zrostlík, Jakub (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zaměřuje na výživu a chov amura bílého ( Ctenopharyngodon idella). Práce má posoudit možnosti chovu v monokulturních obsádkách s použitím specialních krmiv upravených pro amura. Kromě speciálního krmiva jsou testované obiloviny a směs pro přikrmování násad kapra. Zkoušením krmiv by se mělo docílit navržení vhodných technologických parametrů pro chov plůdku a násad.
Possibilities of use new technologies in the breeding of grass carp (Ctenopharyngodon idella).
Keywords: Přikrmování; amur bílý (Ctenopharyngodon idella); monokultura; produkční účinnost krmiv.; Supplementary feeding; grass carp (Ctenopharyngodon idella); monoculture; productions efficiency of feed.