Projevy agresivity a šikany žáků ZŠ a možnosti prevence - Bajcura, Milan (Jihočeská univerzita, 2012)
Svou prací poskytuji ucelený a v jeden celek sumarizovaný přehled agresivního chování dětí školního věku, který laikovi přináší návod, jak se pokusit zamezit jeho páchání. Specifikuje jednotlivé vlivy a možnosti nápodoby z domácího a školního prostředí. Především je znatelný vliv médií a to jak v podobě tištěné a televizní, tak i internetové. Bakalářská práce je zakončena výzkumem ve školním prostředí, týkajícím se informovanosti veřejnosti na dané téma.
Aggression and bullying among pupils and wals of prevention