Výchova demokratického občana na 2. stupni ZŠ - Výletová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá jedním z průřezových témat RVP ZV, které pojednává o výchově směřující k aktivnímu demokratickému občanství. V teoretické části se práce zabývá tématy: výchova k občanství, kurikulární reforma, klíčové kompetence, výchova demokratického občana, učebnice občanské výchovy. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření, které je zaměřeno na výuku výchovy demokratického občana na základních školách a návrh pracovních listů, které směřují k naplnění očekávaných výstupů výchovy demokratického občana.
Education for democratic citizenship at secondary school
Keywords: výchova k občanství; výchova demokratického občana; průřezová témata; klíčové kompetence; demokracie.; education for citizenship; education of democratic citizen; cross-cutting issues; core competencies; democracy