Základní aspekty výživy sportovních koní - Martincová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce Základní aspekty výživy sportovních koní se zabývá výživou a krmením dostihových koní. V práci je stručně popsána trávicí soustava koní. Charakteristika základních živin a nejběžnějších krmiv využívaných ve výživě sportovních koní. Dále popisuje zásady techniky krmení a používaná krmiva pro dostihové koně v období dostihové sezóny v závislosti na energetické potřebě organismu. Onemocnění způsobené nesprávnou výživou a stále častější doping u koní. Předpokladem pro zdravý růst, správný vývoj a výkon jedince je správná výživa.
Basic aspects of nutrition of sport horses
Keywords: Výživa koní; krmiva; technika krmení; potřeba živin; Horse nutrition; feed; feed techniques; nutrient need