ISMAIL KADARE DER ZERRISSENE APRIL UND GÜNTER GRASS IM KREBSGANG. AUF DER SUCHE NACH GESCHICHTE. - Prenaj, Donika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání literárního díla Krvavý duben od Ismaila Kadareho a díla Jako rak od Güntera Grasse. Tématem této bakalářské práce je porovnání děl dvou autorů různých národností - albánské a německé. Tituly, které budou v následující práci analyzovány, se vzájemně shodují svým kontextem, tématem a hlavními motivy. Cílem práce bude interpretace těchto románů a následné porovnání, kde se zaměřím na společné znaky, odlišnosti a v závěru bude kladen důraz též na celkovou tvorbu obou spisovatelů. Práce bude vypracována v německém jazyce.
ISMAIL KADARE DER ZERRISSENE APRIL UND GÜNTER GRASS IM KREBSGANG. IN SEARCH OF HISTORY.
Keywords: Ismail Kadare; Krvavý duben; Günter Grass; Jako rak; Román; Novela; Porovnání; Ismail Kadare; Der zerrissene April; Günter Grass; Im Krebsgang; Roman; Novella; Comparison