Založení cestovní kanceláře se zaměřením na horskou turistiku - Panská, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem bakalářské práce byla zvolena problematika spojená se založením cestovní kanceláře se zaměřením na horskou turistiku a analýza předpokladů pro rozvoj cestovního ruchu v Ledči nad Sázavou. Vedlejší cíl práce spočíval v provedení analýzy podnikatelského prostředí. Na jejím základě byly stanoveny silné a slabé stránky podniku, eventuelně příležitosti a ohrožení. Závěry analýzy vedly ke zvolení vhodné marketingové strategie a vypracování marketingového mixu. Následně byl navržen postup a doporučení pro založení cestovní kanceláře ve zkoumané oblasti a po vyhodnocení marketingového průzkumu potvrzena pracovní hypotéza.
The Establishment of the Travel Agency with the Spezialisation in Hiking Tourism
Keywords: založení cestovní kanceláře; specializace na horskou turistiku; předpoklady cestovního ruchu; analýza vnějšího prostředí podniku; analýza konkurence v odvětví; marketingová strategie; marketingový mix; travel and tourism; tour operator; establishment of a travel agency; package tour