Vlivy působící v marketingovém prostředí na vybranou firmu - Hrubeš, Marek (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingového prostředí vybrané firmy. V praktické části je nejprve autorem provedena analýza marketingového prostředí na základě odborné literatury. Analýza je realizována prostřednictvím vybraných finančních ukazatelů, Porterova modelu pěti konkurenčních sil v odvětví a PEST analýzy. V další části práce je provedeno porovnání analytických postupů, kterých aplikuje firma v praxi, s postupy, které byly využity autorem. Na základě výstupů z analýz a následné komparace analytických postupů jsou firmě formulována doporučení.
Influences in the marketing environment for the selected company
Keywords: marketingové prostředí; makroprostředí; mikroprostředí; PEST analýza; Porterův model pěti konkurenčních sil v odvětví; marketing environment; macro environment; micro environment; PEST analysis; Porter´s Five Forces model