Vliv způsobu a intenzity využívání travních porostů na pícninářskou hodnotu a produkci biomasy - Bělík, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo posouzení způsobů a intenzity využívání travních porostů, jež mají vliv na pícninářskou hodnotu a produkci biomasy. K analýze se vybrala 4 stanoviště s různým typem obhospodařování. Zvolili se dvě louky a dvě pastviny, z čehož jedna pastvina je využívána kombinovaným způsobem.
The influence of way and intensity of grassland exploitation on fodder value and biomass production
Keywords: hnojení; luční porost; mechanická opatření; pastvina; travní porost; vodní režim; zatížení pastvin; fertilization; grassland; mechanical measures; pasture; grassland; water regime; load pastures