Zkušenosti veřejnosti se zdravotnickou záchrannou službou v Jihočeském kraji - Urbanová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo zjistit a zmapovat zkušenosti veřejnosti se Zdravotnickou záchrannou službou Jihočeského kraje. Odhalením zkušeností od samotných příjemců péče o přístupu, informovanosti a důvěře v tým pracovníků Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, můžeme nejlépe odhalit skutečně nejčastější chyby, jichž se v naléhavých a psychicky náročných situacích zdravotníci dopouštějí. Závěrem je, že se službami zdravotnické záchranné služby se setkávají lidé různého věku, pohlaví a vzdělání. Avšak všechny spojuje obrovská důvěra v pracovníky zdravotnického záchranného týmu. Pozornost je třeba věnovat i hraničním výsledkům v oblasti představování záchranného týmu a nabídnutí opětovného zavolání na operační středisko tísňové linky 155 dispečerem. Chci, aby tato práce byla použita k následnému podrobnějšímu rozpracování studie v této oblasti. Doporučuji, aby se záchranáři školili v odborných technikách komunikace. Přála bych si, aby získané údaje napomohly pracovníkům záchranné služby i budoucím zdravotnickým záchranářům získat lepší přehled v problematice.
Experience public with medical rescue service in a South-Bohemian region
Keywords: Důvěra; Komunikace; Tísňová linka; Veřejnost; Zdravotnická záchranná služba; Zdravotnické operační středisko (dispečink); Zdravotnický záchranář; Trust; Communication; Emergency centre staff member; Public; Medical Rescue Servece; Medical operation emergency centre; Rescuer