Regulace náhradního mateřství v ČR: expertní názor - Konečná, Hana; Charamza, Pavel; Prudil, Lukáš; Rumpík, David; Svatoš, Roman (Ústav státu a práva AV ČR, 2020)
Zájem o náhradní mateřství ve světě roste geometrickou řadou, téměř vytlačuje zájem o adopce. Vzhledem ke zvyšujícímu se zájmu o proceduru, k problémům vyplývajícím z neregulace a vzhledem k mezinárodní dimenzi procedury – ČR je velmi významnou destinací pro pacienty z celého světa pro dobrý přístup k procedurám asistované reprodukce s dárcovskými gametami – je nutné náhradní mateřství legislativně ukotvit.
Regulation of surrogacy in the Czech Republic: expert opinion
Keywords: náhradní mateřství; regulace; expertní názor; surrogacy; regulation; expert opinion