Zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu - Divišová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá zpracováním plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu. V rešeršní části jsou teoreticky popsány pozemkové úpravy, jejich formy, cíle a výsledky a plán společných zařízení. Následně je uveden metodický postup zpracování základních částí plánu společných zařízení, jimiž jsou opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, opatření na ochranu zemědělského půdního fondu, vodohospodářská opatření a opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí. Praktická část práce je zaměřena na zpracování opatření na ochranu zemědělského půdního fondu v katastrálním území Zvíkov u Lišova.
Processing plan of common facilities for the total land consolidation
Keywords: plán společných zařízení; pozemkové úpravy; Zvíkov u Lišova; protierozní opatření; plan of common facilities; land consolidation; Zvíkov u Lišova; protection measures of agricultural soil fund