Sociálně terapeutická dílna očima uživatelů - Severová, Simona (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá spokojení uživatelů o.s. FOKUS Tábor s poskytovanou službou sociálně terapeutické dílny. V teoretické části jsou představeny dvě základní skupiny duševního onemocnění. Dále tato část popisuje rehabilitaci dlouhodobě duševně nemocných. Cílem výzkumu je získat vyjádření uživatelů k celkovému hodnocení služby sociálně terapeutické dílny o.s. FOKUS Tábor. Praktická část je zakončena prezentací zjištěných dat, přičemž nejvíce jsou rozpracovány tyto tři oblasti - zjišťování spokojenosti uživatelů v poskytované službě, informovanost uživatelů o pravidlech podávání námětů, stížností a připomínek.
Social therapeutic workshop from the users´ point of view
Keywords: duševní onemocnění; rehabilitace dlouhodobě duševně nemocných; standardy kvality sociálních služeb; sociálně terapeutická dílny; mental illness; rehabilitation of mentally ill patients long-term; quality standards of social services; social therapeutic workshop