Stress management ve vybrané organizaci - Plzáková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této bakalářské práce je analyzování a zhodnocení stresu a stresových faktorů ve vybrané organizaci a následné vytvoření návrhů na provedení možných změn ke zlepšení a snížení stresu v podniku. Pro zjištění těchto problémů je použita metoda dotazníku vyplněného zaměstnanci společnosti. Tento anonymní dotazník se zaměřuje na kvantitativní výzkum a obsahuje uzavřené a otevřené otázky, které se týkají stresových faktorů nebo šikany na pracovišti, a to v písemné formě. Jsou zde uvedeny příčiny a příznaky stresu a možnosti, jak stres kontrolovat a jak ho zvládat. Je také pojednáváno o veškerých druzích šikany na pracovišti, zejména o mobbingu a bossingu a v neposlední řadě také o duševní hygieně.
Stress management in a selected company
Keywords: stres; šikana; kvantitativní výzkum; zaměstnanci; duševní hygiena; stress; bullying; quantitative research; employees; mental hygiene