Děti se sluchovým znevýhodněním v nemocnici. - Tenklová, Monika; Nováková, Dita (Ambit Media, 2015)
Článek přináší informace o problematice sluchově znevýhodněných dětí v nemocnici. Záměrem výzkumného šetření bylo zjistit, jak jsou dotazované nemocnice připraveny a vybaveny na hospitalizaci sluchově znevýhodněných dětí. Výzkumné šetření prokázalo, že oslovené nemocnice nejsou připravené na hospitalizaci sluchově znevýhodněných dětí. V těchto nemocnicích nemají kompenzační pomůcky pro sluchově znevýhodněné děti a ani v nich nepracují speciální pedagogové. Bylo zjištěno, že i když sestry se v této problematice nevzdělávají a nemají potřebné znalosti, tak i přesto vědí, kde si hledat důležité informace.
Children with a hearing handicap at hospital
Keywords: Sestra – sluchové znevýhodnění – ošetřovatelská péče; Nurse – hearing impairment – nursig care