Využití vodního biotopu k výuce základů ekologie - projekt - Rákosníková, Tamara (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na využití vodního biotopu k výuce základů ekologie. V první řadě je proveden rozbor dostupných učebnic, jak z hlediska ekologického, tak i z hlediska taxonomického. V další fází se bakalářská práce zabývá charakteristikou vybraného vodního biotopu, v němž autorka provádí průzkum. Průzkum se zaměřuje především na přítomné taxonomické jednotky. Na základě zjištěných údajů je vypracován projekt, didakticko-metodické postupy, sloužící k ověření a upevnění probíraného učiva. V projektu jsou navrženy aktivity s tématikou ekologie vodního biotopu, často doprovázené pracovními listy, a dále hry s ekologickým podtextem.
The use of aquatic biotope for teaching fundamentals of ecology - project
Keywords: ekologie; projekt; vodní biotop; rybník; učebnice; ekologické hry; pracovní listy; ecology; project; aquatic biotope; pond; textbooks; ecology games; worksheets