Management bolesti u pacientů na stomatochirurgii - Panáčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou managementu bolesti u pacienta na stomatochirurgii. Toto téma je velice aktuální. Hodnocení bolesti je důležitá součást práce sestry. Diplomová práce má dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické práci se zabývám bolestí, stomatochirurgií a výkony, které se na stomatochirurgii provádějí. V praktické části jsou rozebrány rozhovory se sestrami pracujícími na stomatochirurgii a s pacienty po stomatochirurgickém výkonu. Výsledky byly analyzovány, rozděleny do kategorií a po té dále rozebrány v diskuzi. Diplomová práce může sloužit jako podklad pro seminář pro sestry pracující na stomatochirurgii.
Pain management of patiens on stomatosurgery
Keywords: pacient; bolest; management; stomatochirurgie; analgetická léčba; patient; pain; management; stomatosurgery; analgesic treatment