Porovnání vybraných reprodukčních ukazatelů mezi zakrslými a zakrslými beraními králíky - Černá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení a porovnání vybraných reprodukčních ukazatelů mezi dvěma plemeny zakrslých králíků. Začátek literární části je věnován původu, domestikaci a historii chovu králíků nejen v České republice. V další části jsou uvedeny a popsány standardy zakrslého bílopesíkatého králíka a zakrslého berana divoce zbarveného včetně jejich původu. Druhá polovina literární části je zaměřena na reprodukci králíků. V závěru literární části jsou shrnuty nejčastěji se vyskytující patologické stavy a poruchy chování v rámci reprodukce. V praktické části je samotné porovnání vybraných reprodukčních ukazatelů mezi dvěma zakrslými plemeny králíků.
Comparison of selected reproductive indicators between dwarf and dwarf rams rabbits
Keywords: králík; zakrslý králík; reprodukce; mláďata; rabbit; dwarf rabbit; reproduction; cubs