Obecní zpravodaje a noviny na Jindřichohradecku - Bouda, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se bude zabývat obsahovými specifiky obecních zpravodajů a regionálních novin. První část práce podá ucelenou charakteristiku okresu Jindřichův Hradec z geografického hlediska a definici regionálních a lokálních novin podle různých teoretických přístupů. Dále bude rozveden pojem zpravodaj, který bude charakterizován podle různých definic a přístupů. Třetí část práce bude obsahovou analýzou vybraného vzorku zpravodajů (Dačický, Jarošovský, Jindřichohradecký zpravodaj, Řečické zajímavosti, Kunžacký zpravodaj, Lomnické listy, Slavonické novinky, Strmilovské noviny, Novovčelnický zpravodaj, Novosedelský spisek a Třeboňský svět). Na základě obsahové analýzy provedu srovnání vybraných zpravodajů ve vztahu informování veřejnosti o věcech správní povahy.
Municipal Newsletters and Newspapers in the region of Jindřichův Hradec
Keywords: obecní zpravodaje; noviny; regionální tisk; lokální tisk; municipal newsletters; newspapers; regional press; local press