Sledování změn v hodnotové orientaci u klientů ze sociálně slabých rodin vlivem týdenního zotavovacího pobytu - Hašková, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření týdenního zotavovacího pobytu pro klienty ze sociálně slabých rodin. Teoretická část se zaměřuje na sběr informací a dat, objasnění základních pojmů z oblasti sociálně handicapovaného prostředí, sociálního zdraví a rodiny jakožto primární socializační skupiny. Praktická část je věnována přípravě, realizaci programu a jeho ověření v praxi. Program absolvovaly dvě skupiny o 20ti a 18ti probandech. Stanovené odborné otázky směřovaly k ověření realizovatelnosti programu v praxi.
Tracking changes of value orientation of clients from socially handicapped (weak) families during week reconvalescence camp
Keywords: zdraví; postoje; rodina; socioekonomický statut; dítě; sociální skupina; stereotyp; handicap; deprivace; subdeprivace; program; proband; vedoucí; oddíl; hra.; health; attitudes; family; socioeconomic status; child; social group; stereotype; handicap; deprivation; subdeprivation; program; proband; instructor; team; game.