Institucionální prvek ve vývoji narušené osobnosti dítěte - Benešová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2009)
Předložená práce je zaměřena na děti, které byly z důvodu problémového chování umístěny do institucionálního zařízení. Zabývá se příčinami ovlivňujícími závadové chování, které vede k umísťování dětí do výchovných ústavů. Hlavní úsilí je zaměřeno na výchovný proces v dětském domově se školou. V práci sleduji problematiku ústavní praxe ve vytypovaném zařízení.
An institutional element in the development of a disturbed personality child