Modely typu dravec-kořist se dvěma dravci s různou funkční odpovědí - Reindlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
V této bakalářské práci se budeme zabývat modely, které kombinují dravce různých typů majících různé funkční odpovědi. Budeme uvažovat jednu populaci kořisti a dvě populace dravce. Každá populace dravce bude mít buď konstantní hustotu, nebo proměnnou hustotu danou reakcí na změny hustoty kořisti. Do modelů také zahrneme funkční odpověď dravce, konkrétně funkční odpověď Hollingova typu II a Hollingova typu III. Dané modely popíšeme a provedeme jejich analýzu vzhledem k některým parametrům modelu.
Predator-prey models with two predators with different functional responses