Technologie pěstování ječmene jarního (Hordeum vulgare L.) a jeho využití - Kruml, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem mé bakalářské práce bylo seznámit vás pomocí rešerše s pěstováním jarního ječmene (Hordeum vulgare L.). Pěstováním ječmene mám na mysli vše od biologické charakteristiky přes přípravu půdy až po setí a sklizeň. K této rešerši jsem použil knihy českých autorů píšících o této problematice, dále jsem používal zahraniční články autorů píšící o problematice vlivu hnojení na jarní ječmen, a také jsem využil praktické zkušenosti s pěstováním jarního ječmene agronomů pracujících v podniku ZKS AGRO Zahořany. Snažil jsem se obsáhnout celou problematiku pěstování jarního ječmene a vše pečlivě zaznamenat.
The technology of cultivation of spring barley (Hordeum vulgare L.) and its use
Keywords: Ječmen jarní; odrůdy; příprava půdy; hnojení; setí; ošetření; sklizeň; Spring barley varieties; soil preparation; fertilization; seeding; treatment; harvest