Příběh Sám proti všem (Beerman) / komiks/ - Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou částí a to praktické i teoretické. V teoretické časti se zabývám terminologií komiksu a otázkami, co je to komiks?, a jaká jsou pravidla v komiksu. Následuje využití komiksu ve výtvarné výchově a jak by měl pedagog přistupovat k žákům při výuce komiksu . V další části se zabývám, jaké by měl mít znalosti komiksový kreslíř při tvorbě kresleného seriálu. V každé kapitole zmiňuji důležité osobnosti, které se pohybují ve světě komiksu jak v teoretické, tak i v praktické oblasti. V teoretické části také vysvětluji postupy, které jsem používal při tvorbě komiksu. Praktická část obsahuje soubory skic a anatomických studií a komiksových prací, které jsou vypracovány technikou tuší a poté kolorovány v počítači.
Story Alone against all (Beerman) / comiks/
Keywords: komiks; beerman; teorie; anatomie; comic; beerman; theory; anatomy