Komparace výuky na českých a španělských základních školách - Kovandová, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce je komparativního charakteru. Zaměřuje se především na porovnání vzdělávacích systému v České republice a ve Španělsku. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Úvodní teoretická část obsahuje analýzu současného stavu vzdělávání v České republice a ve Španělsku. Praktická část vychází nejen z teoretických, ale i praktických zkušeností, které jsem ve Španělsku získala. Výsledkem výzkumu šetření je současné zhodnocení a porovnání vzdělávacího systému Španělska a České republiky.
Comparation of teaching on Czech and Spanish schools