Terénní sociální práce se seniory - Hybrantová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce je zaměřena na terénní sociální práci se seniory. První kapitola charakterizuje stáří, stárnutí, změny ve stáří, změny v soběstačnosti a stárnutí společnosti. Na ni navazuje druhá kapitola věnovaná potřebám seniorů. Třetí kapitola obsahuje terénní sociální práci se seniory, příspěvek na péči, nezastupitelnou úlohu rodiny v péči o seniora a terénní sociální služby na Blatensku. Po teoretické části následuje výzkumný proces, který má za cíl zmapovat spokojenost seniorů s využíváním terénní služby na Blatensku a pomoc rodiny. Výzkumným souborem jsou dvě zařízení poskytující terénní sociální služby v dané oblasti. Jedná se o Oblastní charitu ve Strakonicích a Pečovatelskou službu.
Social fieldwork with seniors
Keywords: stáří; stárnutí; senior; potřeby ve stáří; rodina; terénní sociální služby pro seniory; pečovatelská služba; age; aging; senior; needs in old age; family; field social services for the elderly; care service