Vliv odlesnění horských povodí na kvalitu povrchových vod - Tomková, Iva (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá změnami složení půd a povrchových vod po odlesnění horských povodí v důsledku napadení lýkožroutem smrkovým, vichřice a hospodářské těžby. Součástí práce je i návrh monitoringu nezbytného pro sledování a kvantifikaci těchto změn.
The effect of deforestation of mountain catchments on surface water quality
Keywords: odlesnění; atmosférická depozice; půda; kvalita vody; deforestration; atmospheric deposition; soil; water quality