Legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin - Kleinmannová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin. Vysvětluje roli Evropské unie v tvorbě České legislativy. Poukazuje na současné trendy, jako jsou například biopotraviny, funkční potraviny a zdravější složení potravin. Dále popisuje povinné údaje na obale balené potraviny a uvádí příklady nevyhovujících výrobků. V dalších kapitolách řeší Evropskou a Českou legislativní úpravu, kde se podrobněji zaměřuje na specifická pravidla označování vybraných druhů potravin - masa, masných výrobků, mléka a mléčných výrobků.
Legislative labeling requirements for selected types of food
Keywords: legislativa; označování potravin; maso; mléko; legislation; foodstuffs labeling; meat; milk