Počítačové modelování penetrace částic do struktury textilního materiálu - Benešová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou počítačového modelování fyzikálního jevu penetrace částic do struktury textilie v programu MATLAB. Teoretická část se zabývá popsáním a charakteristikou plazmatu a jeho následné využití při modifikaci povrchu materiálů, v našem případě se jedná o textilii. Dále je v teoretické části zmíněna oblast počítačové modelace v různých programech a aplikace modelačních metod v oboru fyziky. Tyto metody jsou ověřeny v praktické části, která je zaměřena na samotné modelování programem MATLAB a zpracování výsledků v jednotlivých grafech a modelech. Zdrojový kód je uveden v příloze.
Computer modeling of particle penetration into the fabric of textile material
Keywords: MATLAB; počítačové modelování; plazma; textilie; penetrace částic; modifikace; MATLAB; computer modeling; plasma; textile; particle penetration; modification