Systém řízení kvality ve vybraném podniku - Wernerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce je zaměřena na systém řízení kvality. Cílem této práce je analýza současné situace v systému řízení kvality. Na základě zjištěných výsledků navrhnout opatření na zlepšení tohoto systému. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část práce čtenářům předkládá základní teoretické poznatky o systému řízení kvality potřebné ke správnému uchopení této problematiky. Teoretická část je vzhledem k praktické části práce zaměřena na systém managementu kvality dle norem ISO řady 9000 a částečně také na integrovaný systém řízení. Praktická část práce se skládá ze tří dílčích částí, a sice charakteristiky vybrané společnosti, analýzy současné situace v systému řízení kvality a návrhů na zlepšení současné situace. Analyzované jsou především oblasti nezbytné k pochopení způsobu zabezpečování systému řízení kvality u daného podnikatelského subjektu (názor vedení společnosti na systém řízení kvality, ekonomika kvality, dokumentace a audity v systému managementu kvality aj.). Stěžejní částí práce je kapitola věnovaná návrhům na zlepšení současné situace, které by zvolená společnost mohla v případě svého zájmu využít. Při sestavování návrhů byl kladen důraz na dodržení základních principů managementu kvality. Veškeré návrhy jsou koncipovány se záměrem zkvalitnění poskytovaných služeb a zvýšení spokojenosti zákazníků společnosti.
The quality management system in the selected company
Keywords: kvalita; management kvality; normy ISO řady 9000; integrovaný systém řízení; certifikace; quality; quality management; ISO 9000 standards; integrated management system; certification