Analýza potřeby služeb pro děti do tří let věku v regionu České Budějovice - Lískovcová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2011)
Výzkum byl rozdělen do dvou částí. Mapoval současnou situaci v České republice a v regionu České Budějovice z hlediska služeb péče o děti do tří let věku a názory respondentů vztahující se k těmto službám, včetně prokázání souvislosti s věkem, bydlištěm, vzděláním a úvahou o nástupu do zaměstnání dříve něž ve třech letech dítěte. Statistický rozbor byl zaměřen na posouzení závislostí faktorů a následné hledání kategorií, kde nastal významný rozdíl. Jednalo se o kvantitativní výzkum. Objektem zkoumání byl soubor 716 vybraných respondentů, tedy rodičů dětí do tří let věku z regionu České Budějovice.
Analysis needs of services for children under three years of age in the region of České Budějovice
Keywords: děti do tří let věku; harmonizace; jesle; obavy; péče; porodnost; potřeby; povědomí; práce; profesní růst; rodina služby; sociální politika; Children under three years of age; Harmonisation; Nursery; Concerns; Care; Fertility; Needs; Awareness; Work; Career Opportunities; Family; Services; Social Policy