Kompromis reprodukce a přežití predace při působení Allee efektu - Pavlová, Viola (Jihočeská univerzita, 2007)
V této práci byla provedena rešerše literatury o působení Allee efektu v populaci při rozmnožování, při přežívání predace a také o kompromisu mezi reprodukcí a přežitím predace. Dále jsme sestavili matematický model populace kořisti s těmito dvěma Allee efekty a vazbou predace na reprodukci a řešili jej jak analyticky, tak numericky ve dvou mírně odlišných variantách, a to jak pro druh s nerozlišeným pohlavím, tak pro druh s dvěma pohlavími.
Trade-off between reproduction and surviving predation in a population subject to an Allee effect
Keywords: predace; reprodukce; predation; reproduction