Finanční analýza podniku - Cvach, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je popsání vývoje finanční situace společnosti Sylfa s.r.o. a posouzení jejího finančního zdraví. Na základě výsledků analýzy najít zdroje neefektivnosti. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část spočívá v přehledu odborné literatury z oblasti finanční analýzy účelu, fázích, zdrojů a metod hodnocení situace. Praktická část se zaměřuje na hodnocení situace konkrétního podniku. Analýza společnosti byla provedena za období 2012-2016. Finanční analýza byla provedena pomocí těchto základních metod, tj. analýza struktury a trendů, analýza rozdílových ukazatelů, analýza poměrových ukazatelů, pyramidový rozklad rentability vlastního kapitálů, Kralickův Quicktest a model IN05.
Financial Analysis of a Company
Keywords: Horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; pyramidový rozklad ROE; Vertical and horizontal analysis; financial ratios; pyramidal decomposition of the ROE