Smrt před narozením - Šilarová, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem práce je péče o matku v době porodu mrtvého dítěte a péče v období po porodu. Jak matka prožívá těžké období, jaký vliv má způsob péče na zpracování ztráty, jak mohou poskytovatelé péče ovlivnit truchlení, které by mělo po ztrátě následovat.
Taking care of mother delivering stilborn
Keywords: smrt; péče; truchlení; mrtvé dítě; porod; death; grief; birth; stillborn child; empathy