Daňová optimalizace podnikatelského subjektu - Dandová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Daňová optimalizace podnikatelského subjektu. Co se skrývá za daňovou optimalizací podnikatelského subjektu? Moje práce nastiňuje metodiku zpracování jednotlivých variant daňové optimalizace, zpracování dat konkrétního podniku včetně propočtu jednotlivých variant daňové optimalizace. Zahrnuje také zhodnocení a návrh nové daňové strategie. Práce je aplikována na existující společnost působící v oblasti stavebnictví v Praze a okolí.
Tax Optimization for a Specific Entrepreneur
Keywords: Daňová optimalizace; daň z příjmů právnických osob; účetní závěrka; opravné položky; odpisy; kurzové rozdíly; rezerv; časové rozlišení; dohadné položky; odložená daň; audit; transformace výsledku hospodaření; daňově ne/účinné náklady/výnosy; samostatný základ daně; základ daně.; Tax optimization; enventroy-taking; reserves; accruals a deferrals; non-deductible and deductible costs (expenses); foreing exchange rate variations; depreciation; provisions against receivables; accrual revenu; deffered tax.