Finanční analýza bankovního subjektu - Frýbortová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce bylo vyhodnocení finanční situace Komerční banky, a.s. se zaměřením na její vývoj po roce 2008, kdy zasáhla finanční trhy, včetně českého, velká celosvětová finanční krize. Dílčím cílem bylo srovnání zjištěných finančních ukazatelů vybrané banky s hodnotami konkurenčních bankovních subjektů. Pro analýzu byla použita data z období let 2008 2012, která byla čerpána převážně z veřejně publikovaných výročních zpráv. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části byla nejprve popsána a vysvětlena problematika finanční analýzy, byly zde představeny ukazatele finanční analýzy pro bankovní sektor. Tyto zjištěné teoretické poznatky byly následně aplikovány do praktické části této práce formou provedené finanční analýzy a vyhodnocení zjištěných dat.
Financial analysis of the commercial bank
Keywords: Finanční analýza banky; struktura bilance; rentabilita; produktivita; likvidita; kvalita bankovních aktiv; kapitálová přiměřenost; ukazatele tržní hodnoty; Financial analysis of a bank; balance sheet structure; profitability; productivity; liquidity; quality of bank assets; capital adequacy; indicators of market value